Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kasterlee toont hart voor gezinnen tijdens Koesterweek

Kasterlee toont haar hart voor alle gezinnen die een kind missen en neemt daarom deel aan de Koesterweek van het Berrefonds, een vzw die al bijna 15 jaar families ondersteunt na het overlijden van hun kind.

De koesterweek vindt plaats van 8 december tot 15 december. Om ouders een hart onder de riem te steken, hijst Kasterlee de koestervlag, zijn er sterrenbomen waar ouders kunnen rouwen en vindt een lezing plaats.

“Het is zo belangrijk dat we als samenleving zorg dragen voor deze gezinnen.” vertelt burgemeester Ward Kennes. “Dat we laten zien dat we hun verdriet erkennen en dat ouders zich gesteund, gehoord en gedragen voelen. Daarom tonen we met veel liefde ons hart en roepen we al onze inwoners op om tijdens de Koesterweek hetzelfde te doen.”

Schepen Rob Guns vult aan: “We willen deze ouders en hun naasten graag een plek geven waar ze kunnen bezinnen, waar ze in alle rust kunnen rouwen en waar ze troost vinden. Daarom zullen binnenkort drie bomen als sterrenboom worden aangeduid waar mensen in alle rust kunnen rouwen.

Voor Kasterlee wordt dit de tamme kastanje op het pleintje in Hinghoeven. In Lichtaart zal de tulpenboom op het pleintje aan de Molenspoor en Schoolstraat een sterrenboom worden. Tenslotte zal de linde op het pleintje in de Eigenaarsstraat in Tielen ook een plek worden om te rouwen en herdenken.”

Ter afsluiting van de koesterweek organiseert Huis van het Kind de lezing ‘Te klein om te blijven, te groot om te vergeten’ in samenwerking met Kinderwens Expertisenetwerk vzw. Tijdens deze lezing ligt de focus op hoe je verdriet anders kan leren vasthouden en hoe je als omgeving ouders van een sterrenkindje kan ondersteunen. Je leert ook hoe je verlies in eigen handen te nemen door middel van tools en handvaten.

De lezing gaat door op 19 december om 19.30u in het Ontmoetingscentrum Lichtaart. Inschrijven is verplicht en kan tot 14 december via huisvanhetkind@kasterlee.be of de QR-code.

Deel dit artikel